`

Project foto's

verbouwing woonkeuken

Eveneens voor zorgboerderij Cortenoever  maakten we van een het voormalig 'melklokaal'  een fraaie woonkeuken.

Voor deze verbouwing moest er eerst flink gesloopt worden. Tussenmuren werden verwijderd en vloeren werden waar nodig weggehakt of aangestort om op peil te komen. Verder werden er constructieve maatregelen genomen om de verdiepingsvloer erboven te ondersteunen

Vervolgens werd er door middel van HSB-wanden (hout skelet bouw) een nieuwe indeling gemaakt voor de woonkeuken en het aangrenzende kantoor. De buitengevel werd voorzien van een geïsoleerde voorzetwand waarin ook het leidingwerk kon worden weggewerkt. Ook de oude tussenmuur, een steens-muur gemetseld met kalkspecie, werd voorzien van een geïsoleerde voorzetwand om het “doorslaan” van koude en vocht te voorkomen. Een lichtstraat zorgt ervoor dat de ruimte ondanks het kleine raamoppervlak in de buitengevel toch optimaal belicht wordt. Het gevolg is een speels spel van ruimte en licht  waarbij de oude gebinte balk als authentiek element optimaal tot zijn recht komt. de gipswanden werden met spacwerk afgewerkt.

Bijzondere dank gaat uit naar Peter Berendsen uit Groessen die het haast onmogelijk tegelwerk voor keukenvloer realiseerde en Sanne Stuijt voor zijn energieke inzet. Jongens, tot de volgende keer!