Na-isolatie

“Vloerisolatie, dakisolatie, muurisolatie of hoogrendementsglas aan laten brengen betekent direct meerwaarde van uw woning. Financieel, maar vooral ook qua comfort!”

Het feit dat fossiele hulpbronnen eindig zijn en onze wens een leefbare aarde achter te laten voor onze kinderen maakt ons bewust van ons energieverbruik.Tegelijk hechten we ook, in de meeste gevallen terecht, waarde aan de karakteristieke eigenschappen van onze bestaande woningen. energielabelZe zijn vaak al jarenlang onze geliefde stek en we genieten van de esthetische details uit een specifieke bouwperiode.

In de meeste gevallen kunnen we enorm veel doen om de de isolatiewaarde van een woning te verbeteren tot de huidige standaarden en toch haar karakteristieke kenmerken in tact te houden.

Sinds 2015 krijgt u als woningeigenaar een voorlopig energielabel toegekend. Het voorlopige label is gebaseerd op al bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu en op de lange duur beter voor uw portomonaie!

Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, dubbel glas, energiezuinige verwarming en zonnepanelen.iedere druppel telt

Met de juiste isolatie kunt u uw energielabel zo maar enkele klassen opschroeven. Mijn advies daarbij is doorgaans om meteen goed en dik te isoleren. Arbeid is in de regel de grootste kostenpost en daarmee is het onverstandig om te beknibbelen op het isolatiemateriaal.

Tevens is het van essentieel belang dat isolatiemateriaal deskundig wordt aangebracht, rekeninghoudend met dauwpunten, kierdichting en juiste toepassing van dampremming. Momenteel behalen we met de toegepaste isolatie materialen zulke hoge isolatiewaardes dat er daarmee ook een verhoogde kans bestaat op constructieve complicaties als zoals houtrot en schimmelontwikkeling. Neemt u daarom gerust contact op om te kijken welke isolatie maatregelen passen bij uw woning.