Dakisolatie

Wanneer u op een gegeven moment de dakpannen dient te vervangen is dit in de regel ook het moment bij uitstek om uw dak te isoleren. De “isolatieschil” komt dan bovenop de constructie wat technisch het mooiste resultaat geeft. In het verleden resulteerde dit in een veel hoger dak met allerlei bewerkelijke en dure aanpassingen van dien. Tegenwoordig zijn er ook isolatieproducten (zogenaamde multi-folies) op de markt die zeer hoge waardes halen zonder dik te zijn. Dat heeft als voordeel dat bijvoorbeeld boeidelen en goten niet verplaatst hoeven te worden, zelfs de aansluiting met het dak van de buren kan naadloos overgaan.
Wij willen het hele pakket met plezier voor u voorrekenen. Over het algemeen verdient de energiewinst de gehele dakrenovatie met gemak terug.

Toch wordt in de meeste gevallen het dak van binnenuit geïsoleerd. Door de jaren heen heb ik een voorkeur ontwikkelt voor het gebruik van zogenaamde bio-based isolatiematerialen. Voorbeelden hiervan zijn houtvezel en vlas. Deze materialen hebben als voordeel vochtregulerend te werken wat het binnenklimaat ten goede komt.  Daarnaast is het duurzamer, milieuvriendelijker en beter voor ieders gezondheid voor nu en in de toekomst.

Neemt u gerust contact met ons op om uw wensen met de mogelijkheden te laten ontmoeten.